IMG_20210723_104245 2.jpg
photo-1543872980-37426d31e10a.jpg
3 ilustraciones.png

L'oli d'oliva és un potent antioxidant,

un bon conservant natural i un dels ingredients principals de la dieta mediterrània. 

CvPzAUQg.jpeg

Finca les Cometes

La finca te 27 hectàrees, ocupant tota una vall. Les nostres oliveres estan integrades a la natura, al mig de boscos. La meitat de la finca son oliveres i l’altre meitat son boscos que es van intercalant. La finca està disposada en bancals fets amb antics murs de pedra seca que s'adapten al paisatge. On la vall s’estreny hi ha un parell de penya-segats. També hi han 6 coves repartides per la finca, una d’elles va servir d'amagatall durant la guerra civil i una altre es feia servir pel camp.


Segons expliquen els vells del poble, on actualment tenim un pi força gran, hi havia el pi més gran de Catalunya, diuen que la base feia 2 metres de diàmetre, però el van tallar fa temps per fer llenya.


Estem a 4km per pistes de muntanya del poble més proper, el que ens permet gaudir de la natura en tota la seva espectacularitat.

 

Balanç de CO2

Oli Cometes té un balanç negatiu de CO2.

En el conjunt de totes les activitats que fem per produir i distribuir l’oli fixem CO2 en comptes d'emetre'n, com fan la majoria d’empreses. Es a dir, que quan compres una ampolla del nostre oli estàs contribuint a fixar el CO2 i ajudant al medi ambient.

 

Això no és una afirmació gratuïta, si no que és la conclusió a la que ha arribat l’organització intergovernamental «Consell Oleícola Internacional» analitzant Oli Cometes. Per aquest anàlisis s’ha tingut en compte la finca, els fertilitzants utilitzats, el combustible per les feines agrícoles, el material auxiliar, el malbaratament involuntari, el packaging i el procés d'elaboració.

-8MGIoQQ.jpeg
Depositphotos_22256975_xl-2015.jpg

La nostra filosofia

La nostra filosofia es basa en obtindre un producte de màxima qualitat amb un respecte total pel medi ambient.

 

L'obstinació per la constant millora del nostre oli l’apliquem en tots els vessants, des del camp, l’arbre i el fruit fins al molí i la conservació del producte acabat. Tenim el repte d’aplicar cada any alguna millora,
encara que sigui petita, per augmentar encara més la qualitat de l’oli que produïm. Com que la perfecció no existeix sempre es pot fer algun pas més en aquest camí.


Volem interferir el mínim possible, el millor és escoltar la saviesa de la natura que te molts segles d'experiència i sap fer les coses molt millor que nosaltres. Seguint aquesta filosofia hem optat per l’agricultura biodinàmica, ja que és la que menys química fa servir, en la que la intervenció humana és la més respectuosa amb el medi ambient i la que segueix més els ritmes i cicles de la natura. Un d’aquests cicles és el de la lluna, que si pot moure marees també té una gran influència sobre l’olivera que està composta en un 80% per aigua. Per això nosaltres podem les oliveres en lluna descendent, ja que la força de l’arbre està a les arrels i l’hi fem menys mal. En canvi si apliquem un tractament foliar, el fem en lluna ascendent, ja que la força està a la copa de l’arbre i el tractament és molt més efectiu. A part del cicle de la lluna, hi han més cicles i ritmes dels astres que afecten a l’olivera.

 

Visites a la finca

Estem orgullosos del que hem fet i ens agrada compartir-ho. És per això que organitzem visites a la finca i al molí. Els visitants aprenen moltes coses sobre l’oli i la natura i nosaltres també dels comentaris que fan.

 

Oferim experiències exclusives que segons l'època de l’any son:

  • la collita i molta de l’oliva

  • la poda

  • passejades per la finca
    (oliveres, penya-segats i coves)

  • tastos de diferents olis

  • conferències diverses


Podeu trobar les visites que oferim a la botiga dins l'apartat experiències.

EOeWhjNg.jpeg