top of page
On som

Finca Les Cometes

La nostra finca està situada a la província de Lleida, dins el terme municipal de La Pobla de Cérvoles.


L'accés a la finca es realitza des de la població veïna de Cervià de les Garrigues (la finca es troba només a 4’4 km d'aquest municipi) a través d'una pista forestal senyalitzada.


La finca consta de 27 hectàrees ocupant tota una vall, en plena natura i lluny de la ingerència humana. Les nostres oliveres estan integrades a la natura, enmig de boscos. La meitat de la finca són oliveres i l’altra meitat és bosc que es va intercalant.

 

La finca està disposada en bancals fets amb antics murs de pedra seca que s'adapten al paisatge. Allà on la vall s’estreny hi ha un parell de penya-segats. També hi ha 6 coves o balmes repartides per la finca, una d’elles va servir d'amagatall durant la guerra civil i una altra es feia servir pels pagesos i bestiar quan les feines del camp requerien romandre-hi més temps i per protegir-se de les tempestes quan les finques eren lluny del nucli urbà.

foto-finca-min.jpg
olives-min.jpg

Les nostres oliveres es troben molt lluny de torres d’alta tensió i molins de vent elèctrics. En algunes zones de la finca ni tant sols hi arriben les ones electromagnètiques que donen cobertura als mòbils. Natura en estat pur, molta biodiversitat, una gran quantitat d’ocells (des d’àguiles cuabarrades a petits pardals), porcs senglars, guineus, cabirols, tot tipus d’insectes, etc. Un altre aspecte que ens ajuda a aconseguir una gran biodiversitat és el fet de que no llaurem entre les oliveres, únicament tallem de tant en tant les plantes i herba que hi surt.


Les nostres oliveres estan integrades a la natura, són de secà i disposades en extensiu, distanciades cadascuna entre 6 i 8 metres. No tenim res en intensiu ni superintensiu. No tenim cap sistema de reg implantat, estem en secà i tot això es reflecteix en el sabor i les propietats del nostre oli. Els experts certifiquen que un oli de secà té més sabor i propietats que un oli de regadiu, o que els olis d’intensiu o de superintensiu on els arbres estan estressats. Mimem la finca, només cultivem menys de la meitat de la superfície, l'altre meitat és natura en estat pur. A tot arreu tenim petits bosquets que ens donen biodiversitat. No volem un monocultiu intensiu que arrasi amb totes les altres formes de vida, l'objectiu no és maximitzar beneficis sino maximitzar la qualitat. 

Com arribar

bottom of page